Featured Article

CORONAVIRUS PCR и СЕРТИФИКАТИ с нови по-ниски цени

Уважаеми пациенти, Материали се взимат САМО на адрес: ул. „Дамян Груев“ 8а от понеделник до петък от 8:00 – 14:00ч., събота от 8:00 – 13:00ч. Проби за cito PCR в събота се взимат до 10.00ч. бул. „акад. Иван Е. Гешов“ 2Е от понеделник до петък от 7:00 – 14:00ч., събота от 8:00 – 13:00ч. Проби… Read More »

ЗАТВОРЕНА ПРИЕМНА В ОВЧА КУПЕЛ

Приемната на ни на бул. „Монтевидео“ №15, МЦ Йоан Павел II ще бъде затворена от 23.10.2020г до 27.10.2020г. включително. Извиняваме се за причиненото неудобство.

На 24.10.2020г. спешни проби за Корона Вирус няма да се приемат.

На 24.10 (събота) спешни проби за Коронавирус PCR няма да се приемат. За обикновенна поръчка проби ще се взимат до 12ч. на двата адреса. ул. „Дамян Груев“ 8а бул. „акад. Иван Е. Гешов“ 2Е  Готов резултат в понеделник след 18ч. Извиняваме се за причиненото неудобство.

Прием за материали за TSH (Тиреотропен Хормон)

Уважаеми пациенти, Намомняме ви, че проби за TSH ( Тиреотропен Хормон ) се приемат до 10 ч. всеки ден и резултат може да получите на следващ ден след 18 ч. без неделя, както е посочено в информацията за теста Благодарим за разбирането!

Временно затворена манипулационна

Уважаеми пациенти, манипулационната на адрес: ж.к. Дружба 1, ул. „Илия Бешков“, бл. 199срещу 28 ДКЦ ще бъде затворена от 08.09.2020 г. до второ нареждане. Благодарим за разбирането!

Указания за прием на деца в софийските ДГ и ясли през учебната 2020/2021

Със заповед на доц. Ангел Кунчев от 27.08.2020 се обяви, че изследвания ще се изискват на всички деца, които се връщат или сега постъпват в детската градина от всички групи и ясли. Няма да се изискват само бележки от личния лекар, като това се заменя от декларация от родителите. Указания как да вземете пробите може… Read More »

ПЪЛНА ГАМА ЛАБОРАТОРНИ ИЗСЛЕДВАНИЯ ЗА ДИАГНОСТИЦИРАНЕ НА COVID-19

Коронавирусите са РНК вируси с обвивка, които са широко разпространени сред хората животните и които причиняват респираторни, чревни, чернодробни и неврологични заболявания.

Нов тест за антитела срещу Коронавирус

В лаборатория „Цибалаб” вече се извършва  нов тест от фирма Roche. Той е  валидиран, напълно автоматичен серологичен имунотест за едновременно определяне на IgM и IgG  антитела срещу SARS-CoV-2 – коронавирус, причиняващ COVID-19. Смисълът на теста anti-SARS-CoV-2 total (IgM + IgG) е да се открият в ранен стадий наличието на  антитела или тяхната липса, след което… Read More »

Нов тест Интерлевкин IL-6

Цитокините (голяма група от протеини, пептиди и гликопротеини) представляват сигнални молекули, които медиират и регулират имунитета, възпалението и хемопоезата. Тези от тях, които се продуцират по време на възпалителния процес и участват в него, стимулират синтеза на острофазови белтъци. Такива цитокини са интерлевкин-6 (IL-6), IL-1β, туморнекротизиращ фактор α (TNF α), интерферон-γ, трансформиращ растежен фактор β… Read More »

Коронавирус диагностичен пакет

Лаборатория Цибалаб пуска нов диагностичен пакет за скрининг срещу КоронавирусВзима се кръвна проба, резултат до края на работният ден.Цената на пакета е 63 лв. заедно с 4 лв. такса за манипулация, преданалитична обработка и екарисаж. Пакета съдържа: ПКК (Пълна кръвна картина) ЛДХ Д димер C-реактивен протеин (CRP) Феритин SARS-CoV-2-IgM SARS-CoV-2-IgG Повече информация за пакета ТУК… Read More »